اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir »دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حجت الله عبدالملکی استاد دانشگاه امام صادق(ع) صبح امروز در نشست «بررسی نقش خانواده در تحقق اقتصاد مقاومتی» که در دانشگاه حضرت زینب (ع) برگزار شد گفت: درگیر جنگ اقتصادی هستیم که راه حل آن تنها اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مذاکراتی در مقابل اقتصاد مقاومتی است، این چنین نیست که با مذاکرات تحریم ها رفع شود و برجام برنامهای غیرقابل اعتماد در مورد رفع تحریم ها است. آمریکا هیچ تعهدی به لغو تحریم ها ندارد و تنها در دوره های 120 و 180 روزه آن را تعلیق می کند.
وی با تاکید براینکه برجام بدون رعایت ۹ شرط رهبری اجرا شده است، اظهار داشت: مشکل اقتصادی از طریق اقتصاد مقاومتی رفع خواهد شد. ما طی برنامه ای به این نتیجه رسیده ایم که در افق 1430 قرار است پس از چین و بالاتر از آمریکا در بحث اقتصادی باشیم. اقتصاد مقاومتی ما را به اینجا خواهد رساند و این یعنی آمادگی ایجاد تمدن نوین اسلامی که رهبری در این باره می فرمایند آرمان جمهوری اسلامی ایجاد تمدن نوین اسلامی است.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید براینکه در این جنگ اقتصادی همه به دنبال سنگر خود هستند، خاطر نشان کرد: هر ایرانی یک سنگر دارد و باید اقداماتی را در این راستا انجام دهد. اقتصاد مقاومتی دشمنانی خارجی و داخلی دارد؛ خارجی ها به دنبال تحریم هستند و دشمنان داخلی ساختارها و فرهنگ بد اقتصادی ما است.
پژوهشگر مسائل اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه دشمنی خارجی ها با ما ریشه دار است، بیان داشت: صنعت هسته ای ما ده درصد واقعی خود را دارد در حالی که از سال گذشته تا الان 50 طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا تصویب شده است. دستاورد رفع تحریم ها در بهترین حالت فروش بهتر نفت خام و واردات گسترده است. هم چنین دشمن این راه را یاد گرفته است که برای رسیدن به خواسته های خود ما را تحریم کند، باید دشمن خارجی را رها کرد و خصومت های داخلی را برطرف کنیم.
عبدالملکی در مورد این سخن رهبری که فرمودند وقتی ملت ایران به قله برسند همه دشمنی ها از بین می رود تصریح کرد: این بیان رهبری مصداق مسیر مقابله با دشمنان است. اقتصاد مقاومتی نیاز به آموزش دارد.
وی با بیان اینکه امسال سال اقدام و عمل است و باید در چهار جبهه در مورد اقتصاد مقاومتی فعال باشیم ادامه داد: اول جبهه علمی است که در حوزه های مختلف باید علوم کاربردی ایجاد کنیم. دوم جبهه فرهنگی که کار آن گفتمان سازی است و باید باورهای عمومی مردم را به سوی اقتصادمقاومتی سوق دهیم در حالی که فرهنگ قالب اقتصاد ما لیبرالی است. سوم جبهه سیاسی است یعنی از گروه های مختلف مثل حاکمیت و مردم مطالبه کنیم و اتفاقا این بحث همان امر به معروف و نهی از منکر است. چهارمین جبهه جبهه اجرایی است و دیگر جای حرف زدن باقی نمانده و موقع عمل کردن است یعنی هر که در هر جایی قرار دارد اقتصاد مقاومتی را عمل کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی احتیاج به آشنایی با ابزار جنگی داریم تصدیق کرد: ابزار جنگی اقتصاد مقاومتی مهیا است و باید برای ساخت آن نیز با ماهیت و شدت جنگ اقتصادی آشنا شویم
پژوهشگر مسائل اقتصاد مقاومتی با تاکید براینکه باید توجه داشت هدف آمریکا از تحریم ها فلج کردن اقتصاد ایران است تصریح کرد: اهداف تحریم آمریکا برای فلج کردن اقتصاد ایران تورم، بیکاری و قطحی است. هدف آمریکا جنگ با آرمان های ماست و مسئله اینجاست که اگر ایران به یک قدرت اقتصادی تبدیل شود، سقوط تمدن غرب را به همراه خواهد داشت. ما در بحث علمی در حال رشد هستیم و اگر در اقتصاد نیز قوی شویم تمدن غرب از بین خواهد رفت.
عبدالملکی با طرح این سوال که آیا تحریم ها قدرت جلوگیری از پیشرفت ما را دارد یا خیر؟ پاسخ داد: تحریم ها به خودی خود نمی تواند از پیشرفت ما جلوگیری کند اما فرهنگ غلط اقتصادی ما به تحریم ها کمک کرد تا اثرگذار باشند. وقتی دلار گران می شود نشان می دهد تورم ایجاد شده وارداتی است و این نشان از الگوی مصرف ناصحیح در ایران دارد، امید آمریکا نیز به الگوی نامطلوب تولید در ایران است.
وی افزود: برخی از تولید کنندگان قیمت ها را ناعادلانه عنوان می کنند و حتی برخی نیز برای دریافت سود بیشتر تولید را کاهش می دهند. این ها تولید کنندگانی هستند که با مردم خودشان بد رفتاری می کنند. پرفسور فیشر در سال 2012 گفت تحریم ها اقتصاد ایران را نابود نخواهد کرد، چون ایرانی ها راه حل مقابله با آن را پیدا می کنند. البته خیلی از مدیران هم از تحریم ها سواستفاده کرده اند و به دنبال منویات سیاسی خود هستند.
استاد دانشگاه با تاکید براینکه راه حل اقتصاد مقاومتی دو رکن دارد ادامه داد: اولی تقویت تولید ملی و دومی فرهنگ جهادی است، یعنی اصلاح در درون دشمن. بیرونی را نمی توان کاری کرد نمی توان به دنبال اصلاح کردن آمریکا باشیم. در برجام دوستان مذاکره کننده به زبان هایی می گفتند می توانیم به آمریکا اعتماد کنیم اما آمریکا نشان داد پلیدتر از غرب شده است.
پژوهشگر مسائل اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه نباید از کالای خارجی استفاده کنیم گفت: در سال 90 میلیون متر مربع چادر مشکی استفاده می شود اما تنها یک میلیون متر مربع از آن تولید ایرانی است در حالی که ما هم اکنون ظرفیت تولید 30 میلیون متر مربع چادر مشکی در داخل ایران را داریم. در سال 90 میلیون جفت کفش خارجی وارد می کنیم. 70 درصد پوشاک داخل بازار، خارجی است اما 70 درصد مردم هم می گویند پوشاک خارجی نمی خریم. این نشان می دهد که 40 درصد مردم بدون اینکه بخواهند لباس خارجی می خرند.
عبدالملکی با تاکید براینکه جهاد تولید کننده، تولید بیشتر، با کیفیت بالاتر و قیمت کمتر است اظهار داشت: خیلی از تولید کننده ها می تواننداین اصول را انجام دهند. ما باید کالای خارجی مورد نیاز را در داخل تولید کنیم در حالی که تقریبا معادل کل بودجه دولت کالای خارجی وارد می کنیم.
وی نفت و گاز را از ابزارهای قدرت اقتصادی دانست و ادامه داد: نفت و گاز را نباید خام بفروشیم. اگراین ها را از آمریکا بگیریم شیرازه اقتصاد آمریکا فرو می پاشد. یک بشکه نفت خام را سی دلار از ما می خرند و آن را پس از ارزش افزوده 1300 دلار به صورت تولید داخل به خود ما می فروشند.
استاد دانشگاه در مورد نظام بانکی کشور تصریح کرد: باید نظام بانکی کشور را اصلاح کنیم، نظام بانکی تسهیلات را به صاحبان ایده و فکر پرداخت نمی کند. 400 هزار میلیارد تومان در سال وام پرداخت می شود که هیچ کدام به تولید کنندگان نمی رسد. چرا کشوری که 160 میلیون هکتار زمین دارد هنوز وارد کننده محصولات کشاورزی است.
پژوهشگر مسائل اقتصاد مقاومتی افزود: هر جوان ایرانی باید یک کارآفرین باشد نه یک کارجو. برای این که کارآفرین درست کنیم باید سیستم آموزشی و فرهنگی را تصحیح کنیم. باید بهره وری را بالا ببریم و دولت و مجلس از توان ده میلیون دانشگاهی استفاده کنند. 29 میلیون نفر نیروی کار داریم و باید از ظرفیت کشورهای همسایه استفاده شود. فقط به دنبال چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان هستیم در حالی که از ظرفیت 380 میلیونی کشور همسایه استفاده نمی کنیم.
عبدالملکی در پایان در مورد نقش خانواده در اقتصاد مقاومتی نیز بیان داشت: هر خانواده ایرانی 13 میلیون تومان در سال به صورت متوسط کالای خارجی مصرف می کند. باید از اسراف در بخش انرژی جلوگیری شود و هم چنین از تجمل گرایی و احتکار در خانه پرهیز گردد. 20 میلیارد دلار به صورت نقد در خانه ها موجود است. خانواده بهترین فضا برای تربیت همه افراد در همه ابعاد از جمله تربیت اقتصادی را در جامعه دارا هستند.